Terug naar overzicht

Verwijzen naar Sportgeneeskunde of Orthopedie?

Organisator:
  • 09 november 2021
  • Aula van het ETZ, Hilvarenbeekseweg 60, 5022 GC, Tilburg
  • € 50 voor leden € 65 voor niet leden
  • 17:30 - 21:00 uur
  • 2 punten

Huisartsgeneeskunde

Sportgeneeskunde of orthopedie?

Jaarlijks voer je als huisarts gemiddeld 700 consulten, per 1.000 ingeschreven patiënten, met klachten aan het bewegingsapparaat (volgens de NIVEL zorgregistraties). Een deel van deze klachten wordt afgewacht of wordt doorverwezen naar de paramedische zorg. Het andere deel wordt direct, of wanneer paramedische zorg niet effectief blijkt te zijn, doorverwezen naar de tweede lijn. Vaak wordt dan gekozen voor een verwijzing naar de orthopedie.

Echter sinds 2016 is de sportgeneeskunde een erkend medisch specialisme en is er ‘a new kid on the block’ als het gaat om een specialist op het gebied van bewegingsapparaat.
Alleen wanneer verwijs je bewegingsgerelateerde klachten naar de orthopeed en wanneer naar de sportarts?

Tijdens deze nascholing zullen sportarts Michelle Breuer van SMC Tilburg en orthopeed Chris van den Broek van het ETZ antwoord geven op deze vraag en je op een interactieve wijze meenemen in hun vakgebied, waarin o.a. duidelijk wordt gemaakt binnen welke kaders elke specialist werkt en wat je als huisarts het beste kan doen bij meest voorkomende klachten aan het bewegingsapparaat.

Het uiteindelijke doel van de nascholing is op een interactieve wijze inzicht te geven in het werkgebied van orthopeed en sportarts en het verbeteren van de verwijsstructuur naar beide specialisaties, zodat de patiënt direct de juiste (zinnige) zorg krijgt.
Deze nascholing is ook voor je waarnemer, hidha en huisarts i.o.

Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de cursusprijs opgenomen.

17:30 – 18:00 Inloop met lichte maaltijd
18:00 – 19:15 Deel I
19:15 – 19:30 Pauze
19:30 – 20:30 Deel II
20:30 – 21:00 Afsluiting

Over PrimaCura

Meer weten over PrimaCura?
Klik hier voor meer informatie.