Terug naar overzicht

Vervolg Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk in samenwerking met SCEM

Organisator:
  • 31 oktober 2019
  • Hilvarenbeekseweg 60 ETZ, Het Leerhuis, Elisabeth ziekenhuis, 5022 GC, Tilburg
  • 500 voor leden SHK
  • 13.00 - 17.30 uur
  • 11 punten

Huisartsgeneeskunde

In de cursus wordt de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. Hierdoor vermindert het aantal onnodige ingrepen en verwijzingen: goed voor de patiënt, de huisarts en de dermatoloog, de juiste zorg op de juiste plaats!

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3,5 uur met een aantal weken ertussen.

In die weken verzamelen de deelnemers in de eigen praktijk elk drie patiëntcasus met verdachte huidafwijkingen uit de top 12. Daarbij maken zij gebruik van de dermatoscoop. Na afloop van de cursus wordt de leerprestatie van de deelnemers getoetst en van feedback voorzien via e-learning.

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 24. De middagen beginnen om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) uur en eindigen circa 17.30 uur.
Huisartsen die niet in het bezit zijn van een dermatoscoop kunnen een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij deelname aan de nascholing een scoop (type Heine D20 plus) aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl(link stuurt een e-mail)

Over Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK)

Meer weten over Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK)?
Klik hier voor meer informatie.