Terug naar overzicht

Netwerk Palliatieve Zorg | Verslaving en palliatieve zorg

Organisator:
  • 27 maart 2024
  • hilvarenbeekseweg 60 locatie Elisabeth, , Tilburg
  • 95,-
  • 17.30-20.00 uur
  • 2 punten ABC1 register

Huisartsgeneeskunde

20 % van de Nederlandse volwassen bevolking voldoet aan de criteria van een stoornis in het gebruik van een middel, ook wel verslaving genoemd.

Dit geldt dus ook voor 1 op de 5 patiënten waar je palliatieve zorg aan verleent. En voor de mensen binnen hun zorgnetwerk of familiesysteem.

Heb je als huisarts voldoende kennis van een stoornis in het gebruik van alcohol of andere middelen en de gevolgen daarvan?

Hoe ga je om met iemand die veel alcohol drinkt en dat niet meer kan in de laatste fase van zijn/haar leven? Wat doe je qua doorbraak pijn voor iemand die chronische pijn heeft en al lange tijd hoge doseringen opiaten of methadon gebruikt? Hoe werkt een sedatie als iemand veel alcohol drinkt of methadon gebruikt? Wat kun je doen als iemand tot het einde door wil blijven gebruiken en niet meer in zorg is/wil bij de GGZ/verslavingszorg? Of als iemand wil stoppen met eten en drinken en een alcoholafhankelijkheid heeft? Bij wie kan ik terecht als ik vragen hierover heb?

Deze en andere vragen zullen besproken worden tijdens deze scholing, waar voldoende ruimte voor eigen inbreng en praktische vragen zal zijn.

De scholing wordt gegeven door Saskia Buijs. Zij is als verslavingsarts KNMG werkzaam bij Novadic-Kentron en als kaderarts palliatieve zorg bij Hospice Francinus de Wind.

Programma:
17.30 ontvangst met lichte maaltijd
18.00 aanvang

21.00 einde

Locatie: 
Aula, Elisabeth ziekenhuis

Er is geen zelfstudie nodig en eventueel studiemateriaal is in de cursusprijs opgenomen.
Deze uitnodiging is ook voor je waarnemer en hidha.

Over PrimaCura

Meer weten over PrimaCura?
Klik hier voor meer informatie.