Terug naar overzicht

Herkennen en herstellen baringsletsel

Organisator:
  • 23 mei 2024
  • , , Breda
  • € 295
  • 18:00 - 21:00 uur
  • 5 punten(KNOV)

Gynaecologie

Bij ruim 3 op de 4 vrouwen die vaginaal bevallen treedt baringsletsel op. De pijn die hierbij gepaard gaat heeft invloed op de fysieke, sociale en psychische toestand van de kraamvrouw. Onderzoek laat zien dat de techniek van de episiotomie, de hechttechniek, het gekozen hechtmateriaal en de kennis en vaardigheden van de zorgverlener direct invloed hebben op hoe goed baringsletsel herstelt. Maar veel zorgverleners voelen zich onzeker door onvoldoende kennis en opleiding. Ze hebben niet voldoende ervaring of training gehad in het correct plaatsen van een episiotomie, het herkennen van sfincterletsel en geen hands-on training gehad voor de toepassing van de beste hechttechniek. Als jij jezelf hierin herkent, volg dan onze geaccrediteerde hands-on training op een locatie in jouw regio.

Ter voorbereiding op de cursus volg je de bijbehorende e-learning ‘Perineumletsel‘ waarin alle belangrijke facetten volgens de laatste (internationale) richtlijnen aan bod komen.

Aan onze cursus nemen verloskundigen deel die BIG geregistreerd zijn -of werken onder supervisie van een BIG geregistreerde arts of verloskundige- en verloskundigen in opleiding (in NL/BE). Ook (PA) klinisch verloskundigen en beginnende A(N)IOS gynaecologie zijn zeer welkom en ervaren de cursus als een enorme aanvulling die direct toepasbaar is in de praktijk..

Over Edustitch

Meer weten over Edustitch?
Klik hier voor meer informatie.