Terug naar overzicht

Geweldloze communicatie

Organisator:
  • 15 september 2022
  • Rielseweg 861, De Commanderie, , Tilburg
  • 195,-
  • 15,45-20.30 uur
  • 4 punten ABC1

Huisartsgeneeskunde

Onderstaande nascholing wordt aangeboden aan de EKC. Echter omdat we meer deelnemers mogen toelaten, wordt deze nu aangeboden aan alle huisartsen.

Let op: dit is een algemene scholing, er komen geen praktische EKC-zaken aan bod.

Geweldloze communicatie

Iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, met patiënten en/of collega’s. Hoe geef je jouw behoeften aan zonder daarmee de ander tegen je in het harnas te jagen? En hoe zorg je ervoor dat een ander naar je luistert en jij de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren?

Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat. Tijdens deze cursus wordt het theoretische model van de geweldloze communicatie invoelbaar gemaakt met behulp van een acteur. Tegelijkertijd worden de sociaal psychologische principes die hieraan ten grondslag liggen behandeld. Vervolgens gaan we aan de slag met het in praktijk brengen van het model door middel van het spelen van scènes. Dit alles onder begeleiding van ervaren trainers/ theatermakers.

Waarom deelnemen?

Hoe vermijd ik situaties waarin enkel en alleen met modder wordt gegooid?
Hoe geef ik mijn eigen grenzen en behoeften aan zodat anderen die snappen en aanvaarden?
De cursus biedt een veilige ruimte om te oefenen en van ‘fouten’ te leren.
In deze interactieve cursus leert de deelnemer te communiceren vanuit het model van geweldloze communicatie. Om deze wijze van communiceren te internaliseren wordt het model allereerst invoelbaar gemaakt. Vervolgens gaat men aan de slag met uit de hand gelopen situaties uit de praktijk. Deelnemers ervaren spelenderwijs hoe het niet moet om vervolgens zelf te ervaren hoe het model van geweldloze communicatie de communicatie kan bevorderen.

De training wordt verzorgd door Maartje Keijzer en Nard Verdonschot.

Over PrimaCura

Meer weten over PrimaCura?
Klik hier voor meer informatie.