Terug naar overzicht

Cursus over kindermishandeling speciaal voor de huisarts

Organisator:
  • 03 juni 2020
  • , , Riel
  • 900,-
  • 12 punten

Huisartsgeneeskunde

De aanpak van kindermishandeling in de huisartsenpraktijk wordt vaak als complex ervaren. Hoe herken ik het? Hoe maak ik het bespreekbaar en behoud ik de zo belangrijke artspatiëntrelatie? Hoe handel ik netjes volgens de Meldcode en voorkom ik problemen voor mijzelf? Wat is mijn rol als huisarts tussen alle andere hulpverleners die zich hier mee bezig houden? Hoe richt ik mijn praktijk zo in dat andere medewerkers ook alert zijn en kan mijn POH-GGZ/-jeugd mij wellicht taken uit handen nemen?

Goede scholing geeft handvatten om adequater en zelfverzekerder om te gaan met vermoedens op kindermishandeling. En nog belangrijker: deze zaken geven kinderen een betere kans om uit een probleemsituatie te komen en veilig op te groeien, wat gezondheidswinst geeft op de korte én lange termijn. Gezien de unieke rol als gezinsarts liggen er veel kansen om voor kinderen het verschil te kunnen maken.

Wanneer: 3 en 4 juni 2020.

Waar: Riel (ten zuiden van Tilburg).

Wat: tweedaagse cursus, ontwikkeld door enkele huisarts-ambassadeurs aanpak kindermishandeling van de LHV in samenwerking met experts op het gebied van kindermishandeling van de SHK waar al 10 jaar een vergelijkbare en goed beoordeelde cursus voor kinderartsen wordt aangeboden. Inclusief lunches, versnaperingen en diner op de eerste dag.

Programma: thema’s die aan de orde komen zijn o.a.:
▪ Herkennen van alle vormen van kindermishandeling
▪ Strategieën in het omgaan met kindermishandeling
▪ Communicatie met ouders en kind
▪ Letselduiding
▪ Juridische aspecten
▪ Dilemma’s in de praktijk
▪ Sociale kaart en rol van de huisarts
▪ Praktijkorganisatie
Lesvormen: o.a. lezingen, workshops, vaardigheidstrainingen en scenario’s.

Meer informatie kan verkregen worden via de SHK onder vermelding van WOK-HA (013 – 46 90 903 / info@sshk.nl, bereikbaar ma t/m do van 9.00 tot 14.00 uur).

Slechts 24 plaatsen beschikbaar, vol = vol!

 

Over Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK)

Meer weten over Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK)?
Klik hier voor meer informatie.