Terug naar overzicht

ETZ bedrijfsopleiding: Leiden van moreel beraad

Organisator:
  • 12 september 2019
  • Hilvarenbeekseweg 60, 5022 GC, Tilburg
  • Gratis
  • 8.30 - 11.30 uur of 13.00 - 16.00 uur
  • 15 punten

Anesthesiologie, Apotheek, Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Fertiliteit, Genetica, Geriatrie, Gynaecologie, Huisartsgeneeskunde, Interne geneeskunde, Keel neus en oorheelkunde, Kindergeneeskunde, Klinische chemie, Longgeneeskunde, Maag darm en leverziekte, Mond kaak en aangezichtschirurgie, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie, Oogheelkunde, Orthopedie, Pathologie, Plastische chirurgie, Psychiatrie, Psychologie, Radiologie, Reumatologie, Sociale geneeskunde, Spoedeisende hulp, Sportgeneeskunde, Traumatologie, Urologie, Vaatchirurgie

Momenteel hebben ruim tachtig collega’s in het ETZ aan de bedrijfsopleiding ‘Leiden van moreel beraad’ deelgenomen. In deze opleiding worden collega’s opgeleid in het leiden van moreel beraad volgens ‘principe of waardenethiek’ en ‘zorgethiek’ (ETZ-methode).

De bedrijfsopleiding bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur en wordt aangeboden door Ad van Kuyck, geestelijk verzorger en ethicus.

Omdat steeds meer artsen/medisch specialisten aan deze opleiding deelnemen, werd accreditatie aangevraagd. Voor deze opleiding zijn 15 studiepunten toegekend. Voor verpleegkundigen en paramedici werd de accreditatie eerder geregeld.

De opleiding wordt dit jaar tweemaal aangeboden, eenmaal op ETZ Elisabeth en eenmaal op ETZ TweeSteden.

De data voor de scholing 2019 via deze link.

Deelnemers kunnen zich via het ETZ Leerplein inschrijven via ‘Opleiding aanvragen’ voor opleiding: Leiden van moreel beraad (klassikaal). Voor meer informatie: ethiek@etz.nl, of telefonisch: Ad van Kuyck 06-57593023

Over ETZ

Meer weten over ETZ?
Klik hier voor meer informatie.

Andere nascholingen rond deze datum

De impact van (gedwongen) migratie een blinde vlek voor zowel migrant als hulpverlener!

  • Stichting Post Academisch Onderwijs JGZ, Noord-Brabant
  • Tilburg

Sinds enkele jaren is een toenemende instroom van migranten die direct in de gemeenten worden gehuisvest. Uit de evaluatie van de Wet Inburgering die voor de zomer aan de Tweede Kamer is aangeboden, blijkt dat nog te veel op de eigen kracht van statushouders wordt geleund. De kans actief onderdeel van de samenleving te zijn, komt daarmee onder druk te staan.