Terug naar overzicht

Dermatoscopie in de huisartsenpraktijk

Organisator:
  • 25 januari 2024
  • Rielseweg 861, De Commanderie, 5032 SB, Tilburg
  • 575,-
  • 13.00 - 17.30 uur
  • 9 punten ABC1 register

Huisartsgeneeskunde

Twee bijeenkomsten & casuïstiek
In samenwerking met SCEM bieden we jullie deze cursus aan.
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop.

Je krijgt meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode-/maligne vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

De nascholing bestaat uit twee dagdelen. In de tussenliggende weken oefen je in de eigen praktijk met het gebruik van de dermatoscoop. De docenten geven online feedback op de door jou geüploade casuïstiek.

Praktische informatie:
De eerste bijeenkomst is donderdag 25 januari 2024 en de tweede bijeenkomst is donderdag 7 maart 2024 inclusief lichte lunch.
Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25.
Inschrijfgeld: € 575 (inclusief zakboekje ‘Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen’).
De docenten zijn: Anke Biemans, dermatoloog en Wouter Stenvers, huisarts.

Indien je niet in het bezit bent van een dermatoscoop kun je voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij de eerste bijeenkomst een scoop aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

Over PrimaCura

Meer weten over PrimaCura?
Klik hier voor meer informatie.