Terug naar overzicht

Hartfalen in Midden-Brabant

Organisator:
  • 29 oktober 2019
  • Dr. Deelenlaan 5, ETZ Tweesteden ziekenhuis, 5042 AD , Tilburg
  • Gratis
  • 17.30 - 20.00 uur

Huisartsgeneeskunde

Per 1 april 2018 is het zorgprogramma Hartfalen gestart in opdracht van Samendraads, een samenwerking tussen ETZ en Zorggroep RCH – waar medisch specialisten en huisartsen samenwerken. Dit nieuwe zorgprogramma wordt door Zorggroep RCH geïmplementeerd. De scholing wordt georganiseerd door SHK in opdracht van Zorggroep RCH.

De impact van hartfalen op de patiënt, de mantelzorgers en het zorgstelsel is groot. In Midden-Brabant starten we daarom – na diabetes, CVRM, COPD/astma, ouderenzorg en fractuurpreventie-  een nieuw zorgprogramma: Hartfalen.

Met dit zorgprogramma streven we door een krachtigere samenwerking tussen de eerste en de tweede lijn en scholing van de eerste lijn naar:
• Een gedegen zorgbeleid voor patiënten met hartfalen die al in de eerste lijn behandeld worden.
• Een verplaatsing van patiënten met stabiel hartfalen van de tweede naar de eerste lijn.
Dit nieuwe zorgprogramma is ontstaan vanuit het project ‘Hartfalen in Midden-Brabant’, onderdeel van het programma Samendraads. Voor meer informatie over dit project, klik op deze link.(externe link)

Meer informatie over de scholing ‘Hartfalen in Midden-Brabant’:
De scholing ‘Hartfalen in Midden-Brabant’ is onderdeel van dit nieuwe zorgprogramma. Het betreft een geaccrediteerde scholing waaraan tenminste één huisarts en één POH/praktijkverpleegkundige per praktijk tegelijk kunnen meedoen. Tijdens deze 2 uur durende scholing leert u alle details over hartfalen en op welke wijze de zorg voor deze patiënten in de eerste lijn vormgegeven kan worden.

De scholing wordt gegeven door de deskundigen Leonie Tromp (kaderarts hart- en vaatziekten RCH), Lilianne Kuypers (praktijkverpleegkundige), Balázs Szabó (cardioloog ETZ), Tamara van de Ouweland (hartfalen verpleegkundige ETZ) en Nicole van Steensel (hartfalen verpleegkundige ETZ).
Per scholingsvond kunnen minimaal 20 en maximaal 35 deelnemers inschrijven.
Deze scholing wordt nu in oktober voor de laatste keer aangeboden.

Over Zorggroep RCH Midden-Brabant

Meer weten over Zorggroep RCH Midden-Brabant?
Klik hier voor meer informatie.