Terug naar overzicht

Hartfalen in Midden-Brabant

Organisator:
  • 29 oktober 2019
  • Dr. Deelenlaan 5, ETZ Tweesteden ziekenhuis, 5042 AD , Tilburg
  • Gratis
  • 17.30 - 20.00 uur

Huisartsgeneeskunde

Per 1 april 2018 is het zorgprogramma Hartfalen gestart in opdracht van Samendraads, een samenwerking tussen ETZ en Zorggroep RCH – waar medisch specialisten en huisartsen samenwerken. Dit nieuwe zorgprogramma wordt door Zorggroep RCH geïmplementeerd. De scholing wordt georganiseerd door SHK in opdracht van Zorggroep RCH.

De impact van hartfalen op de patiënt, de mantelzorgers en het zorgstelsel is groot. In Midden-Brabant starten we daarom – na diabetes, CVRM, COPD/astma, ouderenzorg en fractuurpreventie-  een nieuw zorgprogramma: Hartfalen.

Met dit zorgprogramma streven we door een krachtigere samenwerking tussen de eerste en de tweede lijn en scholing van de eerste lijn naar:
• Een gedegen zorgbeleid voor patiënten met hartfalen die al in de eerste lijn behandeld worden.
• Een verplaatsing van patiënten met stabiel hartfalen van de tweede naar de eerste lijn.
Dit nieuwe zorgprogramma is ontstaan vanuit het project ‘Hartfalen in Midden-Brabant’, onderdeel van het programma Samendraads. Voor meer informatie over dit project, klik op deze link.(externe link)

Meer informatie over de scholing ‘Hartfalen in Midden-Brabant’:
De scholing ‘Hartfalen in Midden-Brabant’ is onderdeel van dit nieuwe zorgprogramma. Het betreft een geaccrediteerde scholing waaraan tenminste één huisarts en één POH/praktijkverpleegkundige per praktijk tegelijk kunnen meedoen. Tijdens deze 2 uur durende scholing leert u alle details over hartfalen en op welke wijze de zorg voor deze patiënten in de eerste lijn vormgegeven kan worden.

De scholing wordt gegeven door de deskundigen Leonie Tromp (kaderarts hart- en vaatziekten RCH), Lilianne Kuypers (praktijkverpleegkundige), Balázs Szabó (cardioloog ETZ), Tamara van de Ouweland (hartfalen verpleegkundige ETZ) en Nicole van Steensel (hartfalen verpleegkundige ETZ).
Per scholingsvond kunnen minimaal 20 en maximaal 35 deelnemers inschrijven.
Deze scholing wordt nu in oktober voor de laatste keer aangeboden.

Over Zorggroep RCH Midden-Brabant

Meer weten over Zorggroep RCH Midden-Brabant?
Klik hier voor meer informatie.

Andere nascholingen rond deze datum

Referatenavond GGz Breburg

  • GGZ Breburg
  • Tilburg

Graag nodigen wij u uit voor de referaten van de Breburg Academie GGz op 30 oktober 2019. Tevens willen de directie en management van de Topklinische Centra GGz Breburg u van harte uitnodigen voor een feestelijke bijeenkomst aansluitend op de refereeravond in het theatercafé van het Klasse Theater, vanwege het behalen van het keurmerk TOP GGz door Persona Cura en de verlenging van het keurmerk TOP GGz voor het Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid.

Vervolg Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk in samenwerking met SCEM

  • Stichting Huisarts en Kwaliteit (SHK)
  • Tilburg

Let op, dit is het vervolg van cursus op 12 september, In de cursus wordt de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. Hierdoor vermindert het aantal onnodige ingrepen en verwijzingen: goed voor de patiënt, de huisarts en de dermatoloog, de juiste zorg op de juiste plaats!